keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Berliini - uusi suosikkikaupunki

Tässä ehtikin jo vierähtää tovi edellisestä postauksesta, jossa vihjasin tulevasta Berliinin-matkasta. Ja ei. En jäänyt ja unohtunut Berliiniin, vaikka kovasti mieli tekikin. Berliinistä tuli tämän matkan seurauksena yksi suosikeistani. Edullisuus ja lyhyt lentomatka saattavat tehdä kaupungista uuden viikonloppulomakohteeni.

Tämä oli siis ensimmäinen kerta Berliinissä ajan kanssa. Aiemmin olen käynyt pari kertaa läpikulkumatkalla, mutta siinä ei ole nähnyt kuin lentoaseman terminaalia ja juna-asemia. Tällä kertaa kuuden päivän ajan oli aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin, eri kaupunginosiin, niiden kahviloihin, ravintoloihin ja putiikkeihin. Eikä se riittänyt mihinkään. Kaupunki yllätti minut täydellisesti. Osansa positiiviseen kokemukseen tietysti toi keväinen sää: auringonpaistetta, pilvipoutaa ja 20 asteen lukemia lähentelevä lämpötila. Lomalaisen oli helppo hymyillä.

Lentokentältä bussi+metro -yhdistelmällä suoraan Alexanderplatzille, jonka lähellä hotellimme oli. Julkinen liikenne on muuten erittäin toimiva tässä suurkaupungissa.


No kuinka kuvata Berliiniä ensikertalaiselle? Vaikea kysymys. Kaupunki on täynnä elämyksiä, nähtävyyksiä, museoita ja muita kiinnostavia paikkoja. Historian kerrostumat näkyvät joka puolella, myös asuinalueiden keskinäinen ero on käsinkosketeltavaa. Voisin vannoa, että kaupungista varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Niin paljon tarjontaa on. Oopperataloja on yksin jo kolme!
Yksi kaupungin tunnusmerkkejä on Brandenburgin portti (Branderburgen Tor), jonka kuva koristaa muuten saksalaisia 10, 20 ja 50 sentin kolikoita, joista käytetään yhdesäs muiden metallirahojen kanssa nimitystä Münze, kolikot/pikkuraha.

Ensimmäisen päivän kääntyessä iltaan mietimme, minne suunnata illallistamaan. Matkaseuralaiseni oli jostakin bongannut Tiergartenissa sijaitsevan Neuer Seen rannalla olevan biergartenin. Paikkaan löydettiin aika helposti puiston läpi kävellen (on muuten kiva puisto viettää aikaa). Järven Biergartenin puoleisesta päästä on mahdollista vuokrata soutuvene ja lähteä nauttimaan puistosta vedeltä käsin.
Rent a boat. Soutuveneen sai vuokrata haluamakseen ajaksi. Paikka on mitä parhain vaikka romanttiselle souturetkelle.

Tiergartenissa maisemat olivat kuin satukirjasta, keijujen ja haltioiden maasta.

Ensimmäisen illan herkuksi tummenevassa illassa, iloisten ihmisen keskellä meidän pöytään tuotiin pullollinen portugalilaista vinho verdeä sekä pizzaa rucolalla ja prosciutto crudolla.

Ja koska oli vappuaatto, oli myös juomat viilenemässä. Kiva toteutus ravintolan terassilla :)


Seuraavassa postauksessa sitten lisää aamiaispaikkoja ja kahviloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti